De westkaap
22 september 2021 - Hoddevik, Noorwegen
Je hebt naast de populaire Noordkaap ook een west en zuidkaap in Noorwegen. De Noordkaap hebben we in 2007 bezocht met onze eerste camper, nu is het doel de westkaap. De route vanaf de Jostedal camping gaat weer deels over de mooie weg 55. Het weer is redelijk met af en toe een licht buitje en een graad of 11. We krijgen een aantal tunnels waarvan de langste bijna 7 km is.
Vlak voor de laatste tunnels is er een korte file vanwege werkzaamheden in de tunnel. Hier moesten we even 20 minuten wachten. We hadden wel mooi uitzicht op een deel van een gletsjer.
Onderweg stoppen we even voor een koffiebreak bij een tankstation. Ik scoor mijn eerste softijsje van deze vakantie😊. Zogenaamde Diplom Is. Een van onze oplaad kabeltjes van de iPhone is defect en kopen hier een nieuwe. Ook koop ik nog ruitenwisser vloeistof, deze is nagenoeg leeg. Op de route moeten we ook nog even op een veerpontje die ons in 10 minuten naar de overkant brengt
We komen aan bij de westkaap via een smal steil weggetje. Aan het eind van deze weg komen we op een plateau met een bordje ‘Camping’. We zijn de enige. Wat opvalt is de wind en het uitzicht op de woeste zee. Na enige aarzeling besluiten we om hier niet te overnachten ook ivm de harde wind.
We dalen weer af naar zeeniveau en vinden een klein camping vlak aan zee. Een hele mooie plek maar ook hier is niemand. Ik bel met de eigenaar van de camping en hij adviseert om een andere locatie te zoeken ivm de verdere toename van de wind de komende nacht.
Zij gaf het advies om verderop bij een school te gaan staan, een geel gebouw. We kunnen het niet goed vinden en ik vraag aan een wandelaar waar de school is. Hij vertelt dat het gebouw vroeger geel was maar nu inmiddels blauw 🤔. Zo wordt het er ook niet makkelijker op natuurlijk.
Uiteindelijk besluiten we om nog iets verder terug te rijden naar Camping Vesland. Hier wordt ons een plekje gewezen tussen 2 huisjes, redelijk beschut. Het weer bijzonder slecht en dat verander de komende nacht niet. Wat een verschil met het windstille Jostedalen van vanochtend!
Sylvia:22 september 2021Goed om te lezen dat je nog zin hebt in een ijsje met die kou! Je had ook een brok van de gletsjer kunnen nemen haha! Wel koud hoor! Veel plezier nog!